Suncraft Japanska knivmodeller

Suncraft är ett japanskt företag från Seki City i Gifu prefektur. Det som signifierar företaget är nyfikenhet att tänka nytt men samtidigt värna om gammal kunskap och erfarenheter.

Nedåt och se sortimentet, klicka in för mer info.

Läs om Team Suncraft nedan.


Läs om Team Suncraft.

Team Suncraft består av: Jonas Bokedal, Norbert Lang, Joel Åhlin samt Desirée Jaks.

Suncraft Senzo Classic

Jonas Bokedal, Nana Omakase

Jonas val är Suncraft Senzo, en kniv med lite vikt och en hamrad topp vackert och funktionellt. Skaftet ät rundt och möter bladet med ett vackert bolster. Kniven är smidd i 33 lager damaskussmide. Hårdheten är 60-62 HRC. Det gör att kniven håller sin skärpa mycket länge. 

Nana Omakase är Jonas Bokedals livsverk med siktet inställt på stjärnor. Nana är en gastronomisk kockteater där Jonas väver samman, textur och smak framför gästens ögon. För att skapa en total upplevelse är allt viktigt och inget lämnas åt slumpen. Jonas har jobbat internationellt i New York, Santorini och Brasilien för att nämna några av hans personliga höjdpunkter. I Över 30 år har han samlat på sig erfarenheter som han nu delar med sig av på Nana Omakase. Håll ögonen på Jonas en kock och krögare ni kommer se mera av.

 

Suncraft Eleganzia

Norbert Lang

Norberts val är Suncraft Eleganzia, en fantastisk kniv i pulverstål med en hårdhet på hela 63-64 HRC. Det gör att kniven håller sin skärpa extremt länge. 

Norbert är en matlegend och en inspirationskälla för många idag framgångsrika kockar, själv kallar han sig; professionell lökhackare sedan 64, med ett leende på läpparna. Hans ödmjukhet är obefogad, för i själva verket är han ett fullblodsproffs. 1969 kom Norbert till Grand Hotell från Tyskland. Under nästan tre decennier låg hans; Paul & Norbert på den kulinariska toppen och fick toppbetyg i såväl nationella som internationella restaurangguider. 

1990 fick han Gastronomiska Akademins guldmedalj för; ”Utomordentliga insatser för matkulturen”. 2012 dubbad till: ”Hederstryffel” av Gotlands Tryffelakademi. Hans passion för gastronomin gör att han trots pension spenderar mycket tid i köket med uppskattade gästspel i Sverige och Norge. När marken nått 12 grader är det premiär för sparrisen och då hittar man Norbert på Almåsa Havshotell strax söder om Stockholm med en klassisk sparrisbonansa. På hösten är det tryffel som gäller. Under båda dessa säsonger ser ni honom ofta i TV där han med värme sprider sin passion för dessa råvaror. För Norbert gäller alltid – äkta kvalitet och hög smak. Det har varit och förblir alltid Norberts signum.

Suncraft Swirl

Desirée Jaks

Desirées val är Suncraft Swirl, en lätt och tunn kniv i 33 lager damaskussmide. Hårdheten är 60-62 HRC. Det gör att kniven håller sin skärpa mycket länge. 

Olympier med guldmedalj och guldmedaljör i Nordic Young Chef det är inte många som kan sätta upp på meritlistan men det kan Desirée Jaks. Desirée har varit köksmästare på stjärnkrogen Agrikultur. Nu kan man njuta av hennes mat på nyöppnade Spesso i Stockholm där hon givetvis är köksmästare. På nyhetsmorgon ses hon med jämna mellanrum. Den här tjejen kommer vi alla få se mer av i gastrosverige.

Suncraft Octa

Joel Åhlin

Valet av kniv är ett statement men även ett viktigt val för alla som lagar mat. Joes val är Suncraft Octa, en lätt kniv i traditionell design med ett åtta kantigt skaft, klassiskt japanskt. Kniven är tunn och smidd i 33 lager damaskussmide. Hårdheten är 60-62 HRC. Det gör att kniven håller sin skärpa mycket länge. 

Joel Åhlin är en av Sveriges ödmjukaste kockar med en värme som går rakt igenom kameran. Det vet alla som sett honom i morgon TV eller träffat honom. Joel är medgrundare till stjärnkrogen Agrikultur i Stockholm samt Bar Agrikultur. 2017 släppte han boken Azur som fick fantastiska omdömen i media. Det är en driven entreprenör som just nu har ytterligare ett bokprojekt på gång tillsammans med Jason Diakté, alias Timbuktu. Dessutom är Joels växtbaserade start up Fafelle öppet för gäster i PK-huset.


Uppåt