Det traditionella japanska handtaget är runt och slätt, i Senzo serien som i övrigt är en western style kniv har Kawashima använt sig av det traditionella så att öst möter väst. Senzo serien är en 33 lagers damaskuskniv med en kärna av VG10 samt en hamrad topp vilket ger styrka till stålet, släpp ifrån effekt samt magisk skönhet. Kniven har en ren skärpa och är lätt att slipa. Handtaget är i hardwood. Kärnan är 58 60 HRC.
– Mycket enkel att slipa
– Hållbar skärpa
– 33 lager
– HRC 58 – 60
70 mm Petty Skalkniv eller universalkniv.
Art.nr: EF-11164
80 mm Petty skalkniv eller universalkniv.
Art.nr: EF-11133
120 mm Petty skalkniv eller universalkniv.
Art.nr: EF-11110
100 mm Mini Gyoto
Art.nr: EF-11137
100 mm Mini Nakiri
Art.nr: EF-11138
150 mm Santocu allroundkniv till kött, fisk & grönsaker.
Art.nr: EF-11111
150 mm Gyoto Kockkniv
Art.nr: EF-11167
200mm Gyoto Kockkniv
Art.nr: EF-11113
240 mm Gyoto Kockkniv
Art.nr: EF-11134
170 mm Santoku allroundkniv till kött, fisk & grönsaker.
Art.nr: EF-11112
160mm Nakiri grönsakshack
Art.nr: EF-11188
170 mm Boning filéa fisk och bena ur kött
Art.nr: EF-11165
220 mm Bröd
Art.nr: EF-11166
210 mm Yanagiba klassisk japansk knivmodell för tunna skivor
Art.nr: EF-11136