Solingen, Tyskland. En av världens ledande tillverkare av precisions smidda knivar. Deras logotyp är synonym för form, funktion & okompromissbar kvalitet.

Genom alla år har vi fokuserat på tillverkning av smidda knivar för professionella och matlagningsglada entusiaster. 

knivarna är uppskattade av många av världens mest framstående kockar. Pröva du också, vi tror att det kommer ”smaka mera”.

Ta hand om dina knivar  SKÖTSELRÅD   

-Bäst är det att rengöra knivarna direkt efter användning.

-Diska kniven i varmt vatten med en fuktig trasa och lite diskmedel.

-Torka av kniven nogrant.

Ett speciellt ord om diskmaskiner:   Tillbaka tillhttp://www.kp-rs.se/s/meny-kockknivar

Tekniskt sett är alla dessa knivar lämpliga för rengöring i diskmaskin (utom knivar med trähandtag). men vi rekommenderar inte detta.

  • knivar och bestick som läggs i en korg. Under tvättcykeln, kan bladen skava mot varandra eller mot andra föremål och detta kan skada dem.
  • Skarpa knivar kan skada plastbeläggningen på bestickkorgen. Detta kan leda till rostangrepp på korgen.
  • Om diskmaskinen inte sätts på direkt, kan matrester (kryddor, såser, juicer) skada knivarna. Fläckar kan bildas och bladen kan även skadas (korrosion).
  • Det är viktigt att använda rätt mängd av diskmedel och spolglans. Om du inte använder rätt mängd, kan rostpartiklar eller lokal korrosion snabbt att visas. I de flesta fall kan dessa fläckar lätt tas bort genom att använda en standardstålrengöringsvätska.