Stekpanna, Wokpanna, non-stick, Black steel, Patina, Exxent,..

Här hittar du sortiment av bra Stekpannor och wokpannor till alla oavsett versamhet. I aluminium, rostfritt, belagda, Black steel.


 Se sortimentet, klicka in för mer info.

Här kommer lite tips och skötselråd till våra kokkärl och stekpannor

Var uppmärksam på detta vid användning av induktionshäll: När du sätter på din induktionsspis blir den mycket varm direkt, om du då placerar ett kallt kokkärl eller stekpanna direkt på spisen finns det risk för att kärlets botten slår sig på grund av alltför hög temperaturskillnad. Gör så här istället: Sätt på spisen med halv effekt. Lägg på stekpannan med matfett eller med det du ska tillaga i kärlet. Höj värmen till den temperatur som önskas. ”OBS” skölj aldrig kärlet/
stekpannan i vatten innan den svalnat. Om detta sköts på rätt sätt så håller dina kokkärl och stekpannor

BELAGDA NON-STICK PANNOR, KITTLAR.

Våra belagda stekpannor, sauteuser och kokkärl har en beläggning med Teflon eller Excalibur. Dessa beläggningar tål ej redskap i stål, använd endast trä eller plastredskap. För längre hållbarhet diska ej dessa kärl i diskmaskin då detta sliter på beläggningen och förkortar livslängden. Diska dem i hett vatten med vanligt diskmedel. Använd aldrig stålull för rengöring.

ROSTFRITT

Rostfritt stål är det mest praktiska och mest lättskötta materialet man kan ha i kokkärl. Lätt att göra rent samt mycket lång hållbarhet. Om det skulle bränna fast i botten koka upp vatten med maskindiskmedel en stund, skölj och torka ur. När ni kokar pasta eller potatis, salta alltid efter det att vattnet kokat upp. Det kan annars bli små vita prickar i kärlet av saltet. Dessa kan tas bort med lite ättika på hushållspapper, för att sedas sköljas ur. Har kärlet fåt blånader, färgförändringar har man haft för hög temperatur, utan innehåll. Använd ej stålull eller skurmedel som kan repa vid rengöring.

BLACKSTEEL PANNOR

Koka alltid ur pannorna första gången med vatten. Häll av vattnet och stek upp pannan rikligt med matolja, häll av oljan och låt den svalna, torka av med hushållspapper. Diska aldrig blacksteel pannorna i diskmaskin, diska för hand smörj sedan in dem efteråt med lite matolja.

ALUMINIUM

Aluminium i kokkärl är det mest värmeledande materialet, värmen sprids i hela kärlet snabbt och jämnt. Inte som i rostfria kärl där värmen koncentreras i botten med risk för bottenbränning. Förvara aldrig mat som har en hög surhet, typ citron rabarber, tomat etc i aluminium, då aluminiumet kan utsöndras maten. Aluminiumkärl ska alltid diskas för hand. De maskindiskmedel som finns idag fräter på aluminiumet samt att det blir fläckar.

KOPPARPANNOR

Leder värme mycket bra, kopparkärl med rostfri bottenplatta fungerar på induktionsspisar. Pannor med botten i koppar fungerar ej på induktionsspisar. Kopparpannorna är antingen förtennade eller med en insida av rostfritt stål. De förtennade pannorna är mycket sköra, använd därför alltid plast eller träredskap. De rostfria pannorna tål stålredskap och har en längre livslängd. Putsa koppar utsida med kopparputs.